Andreas Mikkelsen csapattársaként indulunk a Rally Hungaryn

Egy Renault Clio Rally4-es versenyautóval, a Toksport csapatban indul a Rally Hungaryn Herczig Patrik és Bán Viktor. A Herczig Autósport versenyzői így a WRC2 és az ERC bajnokságokat is vezető Andreas Mikkelsen csapattársaként versenyeznek a hazai ERC futamon.

Olaszországban láttuk a Cliokat az ERC versenyen. A szabadedzéseken és kvalifikáción ott voltam a pálya szélén és figyeltem, ahogy mentek. Később itthon tovább kerestem az információkat az autóról, videókat is néztem, ami egyre nagyobb benyomást tett rám. Mivel ez a kategóriám legfrissebb fejlesztése, illetve a Renault Sport neve számomra garanciát jelent, azt gondolom, hogy ez a mostani lépés, minőségi ugrást fog jelenteni a pályafutásomban” – mondta Herczig Patrik.

A Renault Clio Rally4 az RC4 kategória legújabb fejlesztésű autója. Az idei Monte-Carlo Rallyn mutatkozott be, majd az április végi homologizáció után május elején a Targa Florio versenyen indult először. A spanyolországi és francia versenyeken elért aszfaltos sikerek után első nemzetközi győzelemre sem kellett sokat várni, a Liepaja Rallyn a francia Jean-Baptiste Franceschi megnyerte az ERC3 kategóriát, amivel bizonyította, hogy az autó murván is gyors. Franceschi a Rally Hungary előtt az ERC3 élén áll. Az eredmény nem meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy a gyár sportrészlege 5000 kilométernyi teszt után engedte versenyezni az új autót.

Ez egy olyan lehetőség, amit nem szabad kihagyni. Az autó is ígéretes, a mögötte álló csapat pedig a világ egyik legjobbja. Támogatóink között egy Renault kereskedés is van, ezért nagyon örültünk, amikor Portugáliában kiderült, hogy Patrik Andreas Mikkelsen csapattársaként, egy Renault Clio Rally4-gyel tud versenyezni a Rally Hungaryn” – tette hozzá Herczig Norbert, aki így ismét együtt indulhat fiával a hazai ERC futamon.

Tavaly a közös verseny remekül sikerült, mindketten kategóriájuk legjobb magyar versenyzőjeként fejezték be a II. Rally Hungaryt. A cél természetesen 2021-ben is ez lesz.

Ha pár hónapja valaki ezt mondja nekem, akkor biztos, hogy nem hiszem el. Egyik pillanatról a másikra nagyon nagy szintet léptünk, minden megváltozott. Nagyon boldog vagyok, amit fokoz az a tény, hogy a hazai közönség előtt mutatkozhatunk be ezzel az autóval. Azt mondanom sem kell, hogy mindent megteszünk a jó eredményért. Mivel a csapat a verseny előtt egy héttel a spanyolországi WRC futamon lesz, ezért csak a hivatalos tesztre érkeznek hozzánk, így mi is ott ülünk majd először az autóba. Ez egy nagyon fontos pillanat lesz az életemben, amit nagyon várok már” – mondta izgatottan Herczig Patrik.

A Rally Hungaryt október 22-24- között rendezik Nyíregyházán.

A Renault Clio Rally4 legfontosabb műszaki adatai:

Motor: 1.3 TCe Renault – 4 henger – 16 szelep

Borg Warner turbófeltöltő – 30 mm-es szűkítővel

Teljesítmény: 215 lóerő

Nyomaték: 350 Nm

Maximum fordulatszám: 6.500

Electronika: Life Racing

Súly: 1.080kg

Váltó:  Sadev 5 fokozatú szekvenciális

ZF differenciál

Sachs kuplung

Kerékméret: 6×15 (murva), 7×17 (aszfalt)

Első fék (aszfalt): PFC – 330mm x 28mm

Első fék (murva): PFC – 294mm x 28mm

Hátsó fék: PFC – 260mm x 8mm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *