Herczig Autósport: Érettségiről a versenypályára

A Lengyel Rallyval kezdi az ERC Junior szezont Herczig Patrik és Varga Kristóf. A felkészülés rendhagyóra, és mindenképp emlékezetesre sikerült, Herczig Patrik ezúttal a belső felvételek elemzése helyett az érettségi vizsgákon vett részt, és azok befejezése után tudott száz százalékban a Lengyel Rallyra koncentrálni.

“Német nyelven érettségiztem, az eredményt még nem tudom, de bízom benne, hogy jól sikerült. A továbbtanulás miatt fontos a jó érettségi, ezért az elmúlt hetekben minden erőmmel erre készültem. A rallyban kicsit könnyebb, mert nincs várakozás, a verseny végén azonnal tudjuk az eredményt. A vizsgák után viszont azonnal előkerültek a belső felvételek, és teljes erőbedobással készültem az ERC Junior szezonnyitójára” – kezdi Herczig Patrik a különleges felkészülést.

A Herczig Autósport fiatal versenyzőjének nem okozott nehézséget a kettős terhelés, jó autóversenyzőhöz méltóan tökéletesen tudott koncentrálni az éppen előtte álló feladatra.

“Ki kellett zárnom, hogy közeledik a verseny. A fizikai felkészülést természetesen nem hagytam abba, arra a tanuláshoz is szükség volt, és a versenykiírást is megnéztem, ami némi kikapcsolódást jelentett a matek és a történelem között” – idézte fel a tanulással töltött heteket Patrik.

Sokat segített az is, hogy a Székesfehérvár Rallyn szerzett élmények enyhítették az autóversenyzés iránti vágyat, a magyar bajnoki futamon elért második hely nem csak felkészülésnek volt remek, hanem a páros önbizalmának is jót tett.

“Kellemes emlékek ezek, és azóta is többen odajöttek már gratulálni az eredményhez. Most szintet lépünk, hiszen a Lengyel Rallyn az ERC Juniorban is 16 páros nevezett, mindannyian nagyon gyors pilóták, sokan komoly tapasztalattal, mi pedig még csak tanulunk. A feladat adott, igyekszünk helytállni. Többek között az a német páros is ott lesz a mezőnyben, akikkel Fehérváron nagyot csatáztunk” – mondja Herczig Patrik.

És ott lesznek a kategóriában azok is, akik nem neveztek a Junior bajnokságba. Ők hasonló autókkal, de általában más abroncsokkal állnak majd rajthoz, így még 10 autóval nő az RC4 létszáma.

Rájuk nem fogunk annyira figyelni, nekünk a Junior értékelés lesz a fontos. Kivétel persze Hangodi Benedek és Bunkoczi László, velük nagyon jó a kapcsolatunk, Benivel épp a múlt héten beszéltük meg a Kanári-szigeteki élményeiket. A mi kategóriánkban viszont ott lesz Max McRae is, kíváncsi vagyok mire lesz képes, de azt hiszem a McRae név már önmagában sokat jelent, örülök, hogy együtt versenyezhetünk” – folytatta a versenytársak sorolását Patrik, aki egy héttel ezelőtt újabb jó hírt kapott.

“Óriási megtiszteltetés. hogy ebben a szezonban is tagja lehetek a Hungarian Motorsport Academynek. Az elmúlt év sikereiben nagy szerepet játszott a HUMDA támogatása és a HUMDA Academy tagság, az pedig, hogy ebben az évben ismét bizalmat kaptam, talán egyfajta visszaigazolás is, hogy jó úton járunk.”

A Lengyel Rallyn viszont eddig járatlan úton kell bizonyítani a duónak, ezek a pályák teljesen ismeretlenek lesznek számukra. 16 gyorsasági szakasz, összesen 182 kilométer hosszan vár majd a Herczig Autósport versenyzőire.

“Viszonylag jó minőségű utakon versenyzünk majd, és a tempó is elég nagy lesz. Szerdán egy teszttel véglegesítjük az autó beállításait, és mi is alkalmazkodunk a lengyelországi murvához. Utána egy jó  itinert kell írnunk a pályabejáráson, aztán a versenyen cél a jó eredmény, de a legfontosabb most is az lesz, hogy fejlődjünk, tapasztalatot szerezzünk és folyamatosan gyorsuljunk” – foglalta össze a rájuk váró feladatot Herczig Patrik.

 A Lengyel Rally programja:

2023.05.19., péntek

Shakedown                 (Baranowo)                                         3.46 km                       12:30

SS1                             Mikołajki Arena 1                                2.50 km                       18:30

2023.05.20., szombat

Szerviz A                     Hotel Gołebiewski (15 perc)                                                   07:10

SS2                             Świętajno 1                                         18.54 km                     08:45

SS3                             Markowskie 1                                      13.53 km                     09:45

SS4                             Wieliczki 1                                           17.35 km                     10:35

Szerviz B                     Hotel Gołebiewski (30 perc)                                                   12:45

SS5                             Świętajno 2                                         18.54 km                     14:35

SS6                             Markowskie 2                                      13.53 km                     15:35

SS7                             Wieliczki 2                                           17.35 km                     16:25

SS8                             Mikołajki Arena 2                                2.50 km                       18:30

Flexi szerviz C Hotel Gołebiewski (45 perc)                                                               18:45

2023.05.21., vasárnap

Szerviz D                    Hotel Gołebiewski (15 perc)                                                   06:30

SS9                             Barczewo 1                                         10.73 km                     08:05

SS10                           Biskupiec 1                                         12.30 km                     08:55

SS11                           Gmina Mrągowo 1                              9.40 km                       10:05

SS12                           Mikołajki 1                                           6.68 km                       10:55

Szerviz E                     Hotel Gołebiewski (30 perc)                                                   11:30

SS13                           Barczewo 2                                         10.73 km                     13:20

SS14                           Biskupiec 2                                         12.30 km                     14:10

SS15                           Mikołajki 2                                           6.68 km                       15:40

SS16                           Gmina Mrągowo 2 – Power Stage      9.40 km                       17:05

Szerviz F                     Hotel Gołebiewski (10 perc)                                                   17:45

Céldobogó                  Mikołajki                                                                                  18:15

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *