Herczig Patrik Kakucsin is a dobogón ünnepelt!

A szlovákiai szezonnyitó után a Ralikrossz Ob harmadik versenyén is második lett Herczig Patrik. A Herczig Autósport versenyzője a Rabócsiringen vétlenül elszenvedett baleset után az újjáépített Skoda Fabiával 20 bajnoki pontot gyűjtött a kakucsi versenyen.

Örömmel mondhatom, hogy kész az autó” – kezdte a legfontosabbal Herczig Patrik. „Már a versenyen láttuk, hogy nagy a baj, de arra nem számítottunk, hogy csak a húzatópadon több mint két hetet tölt majd a Fabia. Alaposan megsérült a karosszéria, a küszöböket is teljesen újra kellett építeni, de érdekes módon a műanyag borítóelemek – a lökhárító kivételével – épségben megúszták, így legalább a dekorációval nem kellett foglalkozni. Az utolsó pillanatban érkeztek meg az új kerekek is, így ismét tökéletes autóval érkezünk a Kakucsringre.”

Nagyon jól sikerült a hétvége. Már a szabaedzéseken megtaláltuk a legjobb beállításokat, és hála Fehérvári Csaba és Mózer Attila csapatának a Skoda is olyan lett, mint amikor év elején beleültem. Az első előfutamon egy pillanatra felvillant az előző futam, amikor egy jó rajt után volt egy kis lökdösődés, de szerencsére nem lett belőle nagyobb baj. Talán ennek is köszönhető volt, hogy a második előfutamon kicsit bizonytalan voltam a rajtnál, és csak negyedikként tudtam eljönni a rajtnál, de végül egy helyet előre lépve harmadik lettem. Vasárnap reggel a harmadik előfutamban megint középről rajtoltam, és a start után azonnal kétoldalról összezártak és így mentünk egészen az első kanyarig. Ekkor egy picit ráléptem a fékre, a másik két pilóta pedig egymásnak ütközött. Elment a futómű és a kormányközép az autón, de piros zászlót kaptunk, és új rajtot rendeltek el. Végül második lettem, és ez az előfutamok összesítése után második helyet jelentett.  ” – foglalta össze Herczig Patrik az STC-1600 kategória előfutamainak eseményeit.

Az előfutamokon elért összesített második hely 15 pontot ért, de ami még fontosabb, hogy a döntőben a második rajtkockából indulhatott a zöld-fehér Skoda Fabia. Patrik a verseny előtt külön edzésprogrammal készült a rajtokra, és ez a döntőben kifizetődött, remek ritmusban kapta el a rajtjelet.

Az első rajthelyről induló Kistukival fej fej mellett érkeztünk az első kanyarhoz, és minimális kontakttal, nagyon korrektül el tudtunk fordulni egymás mellett. Aztán besoroltam mögé, és végig nagy nyomás alatt tartottam, de nem hibázott. Nagyon korrekt csatát vívtunk, élveztem minden pillanatát. A joker körön sajnos a joker előtti féktáv sem sikerült jól, és a gumibálát is érintettem. Lehet, hogy ezen múlt az az 5 tized, amivel második lettem, de ennek ellenére a végén nagyon örültem az újabb dobogónak” – mondta Patrik a döntőről.

Ebben az évben a Kakucsringen használta először a rádiót a jokerstratégiához a csapat, és minden futamban remekül működött a kapcsolat. Zsíros Marci és Csík József segített Patriknak eldönteni, hogy melyik a legjobb pillanat a jokerre, és az előfutamokon és a döntőben is mindannyiszor jól döntöttek a spotterek és a versenyző.

A bajnokság három hét múlva folytatódik. A helyszín ismét a Rabócsiring, ahol Húsvét után ezúttal Pünkösdkor lépnek pályára a ralikrosszosok. A csapat már nagyon várja a negyedik fordulót, ahol a cél az lesz, hogy a húsvéti baleset után, Patrik egyik kedvenc pályáján is a dobogón állhasson, ideális esetben egy fokkal feljebb lépve.

A Ralikrossz OB STC-1600 kategória harmadik futamának végeredménye:

1. Kistuki                          Skoda Fabia       6 kör     3:37.242
2. Herczig Patrik             Skoda Fabia       6 kör     3:37.745
3. Laczkó Lehel                Opel Astra         6 kör     3:41.249
4. Varga Mátyás             Ford Fiesta         6 kör     3:44.591
5. Körmöczi Balázs         Suzuki Swift       6 kör     3:47.529

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *