Mosolygós hétvége Zalaegerszegen

Kilencedik helyen ért célba az 1. ZEG Rally Show-n Herczig Patrik és Bán Viktor. A Herczig Autósport duója az első méterektől kezdve remekül érezte magát a zalai raliünnepen.

Minden rendben volt, összességében az autó is jó volt. Egy beállítási hibánk volt, túlságosan hátul volt a fékerő, de úgy gondoltam, jó lesz így, mert kicsit könnyebben elfordul itt a szűkekben. Az utolsó gyorsaságin meg is lett az eredménye, ráléptem a fékre, nagyon befogott a hátulja, nem lassult úgy az autó, és megcsíptük az egyik lassítót. Emiatt kaptunk 10 másodperc büntetést, ezzel kilencedikek lettünk, enélkül két hellyel előrébb végeztünk volna. Nem bánkódunk emiatt, az eredmény most másodlagos, a legfontosabb, hogy nagyon jól éreztük magunkat egész hétvégén.” – értékelt szakmailag Herczig Patrik.

Nem véletlenül volt a hangsúly a szakmaiságon, a páros ezt az eseményt is tapasztalatszerzésre használta. Herczig Patrik új terepen, ismeretlen pályákon gyarapíthatta versenykilométerei számát, ez pedig még a sokkal rutinosabb pilóták számára is nagy élmény.

Élveztük nagyon! Jók voltak a gyorsaságik. A város is szűk volt, ahogy vártuk is, mégis nagyon jó volt rajta menni. A bálák nekünk első kerekes autóval persze lassúak voltak, de ezzel együtt is jó volt minden. A pályafelírást is gyakorolhattuk, bár a rövid szakaszok miatt a nagy részét sikerült megjegyeznem, így inkább abban kellett a Viktor segítsége, hogy mikor, hány kört kell menni.”

A hétvége célja a tanulás mellett az volt, hogy az indulók azoknak a nézőknek is megmutassák az autósport szépségeit, akik eddig nem ismerték testközelből a ralit. Ezt a „feladatot” is sikerült végrehajtani, nemcsak a szervizparkban, hanem a gyorsaságik mentén is nagyon sokan voltak.

„A városban rengeteg néző volt, és a ZalaZONE-ba is nagyon ellátogattak. Mindig jó ennyi ember előtt versenyezni, és most kifejezetten nekik autózhattunk, bár ez a mi autónkkal nem könnyű. A szervizparkban is nyitott volt, ezért sokan meglátogattak minket. Remek volt, hogy apáék mellett voltunk, így persze az elsők között gratulálhattunk nekik az első helyhez. Örülök, hogy egy ilyen rendezvény is létrejöhetett itthon, jó volt tét nélkül, felszabadultan autózni” – mondta széles mosollyal Patrik.

A Herczig Autósport párosa legközelebb a bajnokság utolsó előtti futamán ül a Ford Fiesta Rally4-ben, augusztus utolsó hétvégéjén a Mór-Vértes Rallyn folytatják a pontgyűjtést.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *