A Vértes Ralin is a tanulás a cél

Herczig Patrik és Bán Viktor céljai a bajnokság negyedik versenyén sem változtak, a Vértes Ralin is úgy állnak rajthoz, hogy további tapasztalatokat gyűjtsenek.

A hazai bajnokság aszfaltos versennyel folytatódik, október 11-én, vasárnap Mór környékén három hosszabb szakaszon zajlik az egynapos verseny. A nehézséget is ez jelenti, a kilenc gyorsaságin szinte nem lesz lehetőség ledolgozni egy hibát, így a kiegyensúlyozott teljesítmény lehet a sikeres szereplés kulcsa. Tudja ezt a Herczig Autósport párosa is, ezért a megszokott felkészülési programot egy ceredi teszttel egészítették ki.

„Szokás szerint a családi archívum a felkészülés alapja, belső kamerás videókat nézek, hogy minél jobban megismerjem a pályákat, valamint a fizikai felkészülés a másik pillére a verseny előtti heteknek. Az előző futamokon az elején még újra és újra hozzá kellett szoknom a versenyautóhoz, ezért most Cereden tesztelünk. Persze nem csak azért, hogy szokjam az autót, hanem a Fiesta beállításaiban is szeretnénk jobban elmélyedni” – mondta Herczig Patrik.

Az Eger Ralin elért kategória negyedik hely remek eredmény volt a párostól, hiszen Patriknak gyakorlatilag ez volt ez első olyan versenye, ahol minden gyorsaságit teljesített. Erre az alapra már lehet építkezni, így ennek a versenynek a felvételei is előkerültek a felkészülés során.

„Alaposan kielemeztük az egri belsőinket is. Látszik, hogy hol vannak azok a pontok, ahol javulni tudunk. Leginkább a féktávokat kell nagyon pontosan megtalálnom, a lassítókban is van még bőven lehetőség, de Egerben a verseny végén már kezdtem belejönni. Nemcsak a saját felvételeinket néztem, hanem Szauer Gergőtől is találtam néhány videót. Neki sokkal nagyobb a rutinja, így hasznos volt megnézni, hogy ő hogy megy néhány részen” – árulta el Herczig Patrik, és azt is hozzátette, hogy akkor lesz elégedett a célban, ha megint úgy érzi, hogy gyorsaságiról gyorsaságira folyamatosan gyorsult.

A Vértes Ralin 357 kilométert kell autózniuk az első osztályban versenyző párosoknak, ebből 126 kilométer lesz a gyorsaságik hossza. A három szakasz közül az oroszlányi 17,3 kilométer négyszer, a csákberényi gyorsasági háromszor, a nagyvelegi pedig kétszer szerepel az itinerben.

A Taxi4 – Vértes Rallye programja:
2020.10.11. vasárnap:
GY1      Oroszlány  /1                                        17.30 km                      07:59
GY2      Csákberény /1                                       12.30 km                      08:44
GY3      Nagyveleg /1                                        10.20 km                      09:25
Szerviz (Mór) – 55 perc                                                                          10:32
GY4      Oroszlány  /2                                        17.30 km                      12:10
GY5      Csákberény /2                                       12.30 km                      12:55
GY6      Nagyveleg /2                                        10.20 km                      13:36
Szerviz (Mór) – 55 perc                                                                          14:41
GY7      Oroszlány  /3                                        17.30 km                      16:19
GY8      Csákberény /3                                       12.30 km                      17:04
GY9      Oroszlány  /4                                        17.30 km                      17:52
Céldobogó                                                                                            18:52

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *