Hazai pályán készül az ERC szezonra Herczig Patrik és Varga Kristóf

Harmadik lett 2022-ben a Rally Európa-bajnokságon Herczig Patrik és Varga Kristóf a Renault Clio Trophy-ban, úgy, hogy a Barum Rallyn egy nagyszerű kategória második hellyel fejezték be az évet. A Herczig Autósport versenyzői ebben az évben egy osztállyal feljebb lépnek, az ERC Junior mezőnyben indulnak egy Peugeot 208 Rally4-gyel. Az ERC versenyek előtt itthon kezdik meg a felkészülést.

A Székesfehérvár Rally több szempontból is remek felkészülési lehetőség a Lengyel Rallyra, amely az ERC Junior kategória első versenyhétvégéje lesz.

„A Székesfehérvár Rallyhoz hasonlóan a lengyelországi verseny is murvás futam lesz, és tavaly a Mikulás Rallyn már megszereztük az első tapasztalatokat a Peugeot-val a környékbeli pályákon. 2023-ban az ERC junior kategóriájában a Hankook a kizárólagos gumiszállító, mi pedig még sosem mentünk ilyen gumikkal. Most megismerhetjük őket, ráadásul olyan pályákon, amelyek mindig is a kedvenceim közé tartoztak” – sorolta a szempontokat Herczig Patrik, amelyek alapján eldöntötték, hogy a magyar szezonnyitón is elindulnak.

A HUMDA Academy versenyzője személyes okok miatt is örül annak, hogy itthon kezdik meg az idei versenyévadot.

„Szeretem Székesfehérvárt is, élnek is barátaim a városban, így többször járok itt akkor is, ha épp nincs verseny. Amiatt is örülök a lehetőségnek, mert a hazai szurkolók mindig extra motivációt adnak, jó lesz előttük felvenni a ritmust. Az ERC futamokra pedig elkísér majd minket a kép, ahogy szurkolnak nekünk, és tudjuk azt is, hogy a Rally Hungaryn előttük fejezzük majd be az Európa-bajnoki küzdelmeket.”

Tíz gyorsasági, 126 kilométer és a második napon ismeretlen pályák várnak a mezőnyre Székesfehérváron. Herczig Patrik és Varga Kristóf fizikálisan és mentálisan is felkészült a versenyre, az új gyorsasági szakaszokban is a lehetőséget látják.

Legalább gyakoroljuk az itiner írást” -mondja nevetve Patrik. „Tavaly már szereztünk tapasztalatot ebben is, de biztos vagyok benne, hogy idén is lesznek új gyorsaságik. A Rally4-es autó is más, mint a tavalyi, így remek lehetőséget jelent az is, hogy az ismert pályák mellett új gyorsaságikon is ismerkedhetünk az autóval. Annak is örülök, hogy erős mezőny jött össze a hétvégére. Ugyan a beállítások keresésén lesz a fő hangsúly, és a gumikkal is ismerkedünk, de fél szemmel azért nézzük a többieket is, hogy lássuk hol tartunk.”

A Székesfehérvár Rally április 1-én kezdődik négy gyorsasági szakasszal, a második versenynapon, április második napján hat gyorsaságival zárul a verseny.

A Székesfehérvár Rally programja:

2023. április 1., szombat

GY/SS1 Királyszentistván/1        6,5 km                          12:10

GY/SS2 Kislőtér/1                      17,55 km                      12:46

GY/SS3 Királyszentistván/1        6,5 km                          14:12

GY/SS4 Kislőtér/1                      17,55 km                      14:48

SS Superspecial                         1,6 km                          17:01

2023. április 2., vasárnap

GY/SS5 Várpalota/1                   10,35 km                      9:00

GY/SS6 Tés/1                            11,5 km            9:27

GY/SS7 Iszka/1                          17,1 km            10:20

GY/SS8 Várpalota/2                   10,35 km                      12:48

GY/SS9 Tés/2                            11,5 km            13:15

GY/SS10 Iszka/2            17,1 km            14:08

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *