Először versenyzünk a Mecseken

Herczig Patrik és Bán Viktor kihagyta a Salgó Rallyt, de az 54. Mecsek Rallye-n már ott lesznek a rajtdobogón. A Ford Fiesta Rally4 elkészült, és a páros motiváltan várja a bajnokság negyedik fordulóját.  

“Még sosem versenyeztem a Mecseken. Tavaly elmaradt ez a futam, de több szempontból is nagy várakozással tekintek a hétvége elé. Sajnos hosszú volt a kihagyás, ezért jó lesz újra autóba ülni, de azért is várom a futamot, mert sokszor voltam a Mecsek Rallye-n nézőként. Amikor még apáék itthon versenyeztek akkor is, sőt az után is eljöttünk versenyt nézni, és mindig nagyon tetszett” – mondta Herczig Patrik.

A Mecsek Rallye-n 10 gyorsaságit kell teljesíteni, ezek hossza összesen 137 kilométer, a verseny teljes távja pedig 506 kilométer lesz. Bár Herczig Patrik még nem versenyzett a Mecsek Rallye-n, a gyorsaságikat nem csak videófelvételekből ismeri.

“Apa korábban már átvitt a gyorsaságikon, és amikor eldöntöttük, hogy ralizni fogok, akkor is eljöttünk Baranyába, és itt gyakoroltuk az itiner írást. Az Árpádtető gyorsasági kifejezetten tetszik, remek pálya. Pécs is nagyon szép, Viktor itt lakik, ezért valamennyire hazai pálya is ez nekünk. Az Orfűi tó is gyönyörű, csodálatos a Mecsek is, úgyhogy összességében nagyon várom már a versenyt” – mondta Patrik, aki azt is elmondta, hogy a több mint egy hónapos kihagyás után egy teszttel készülnek a versenyre.

Az autó épp a szerdai tesztre készül el. Ott gyakorlunk majd, ahol az év elején is teszteltünk. A teszt azért is fontos, mert az Eger-Ózd Rally után újra magabiztosnak kell lennem. Nem aggódok miatta, de biztosan kell néhány kilométer, amíg felveszem a ritmust.”

A verseny előtti héten tombol a kánikula, és az aktuális előrejelzés szerint ez a pénteki és a szombati napon is így lesz. Ugyan az esővel is egyre jobban barátkozik Herczig Patrik, ám most mégsem bánja, hogy száraz aszfalton kell megismernie a Mecseket.

Úgy tűnik, száraz körülmények lesznek, és ennek most örülök. Egy tiszta, nyugodt versenyt szeretnék, ahol a legfontosabb ismét az lesz, hogy célba érjünk. Pénteken sötétben kezdünk majd, remélem most minden rendben lesz a lámpákkal és zavartalanul tudunk autózni egyet éjszaka. Szombaton a kánikula jelenthetne nagy kihívást, de emiatt nem aggódok. Mindig jól bírtam a meleget, nem tud kizökkenteni, inkább a hideg gyötör meg jobban, mert nem szeretek fázni” – árulta el Patrik.

Az RC4 kategória, ahogy mindig, most is pokolian erős lesz, de a tavalyi Rally Hungaryn már megmutatták a Herczig Autósport versenyzői, hogy képesek a győzelemre. Az elsődleges cél most is az lesz, hogy tapasztalatokat gyűjtsenek és felálljanak a céldobogóra, de ha minden rendben lesz, akkor a páros akár újra meglepetést is okozhat a Mecsek Rallye-n.

Az 54. Mecsek Rallye programja:

2021.06.25. péntek:

Rajtceremónia                                                                                  17:55
GY1      Pécsvárad /1                                     18.15 km                      21:03

2021.06.26. szombat:

GY2      Árpádtető – Orfű / 1                              13.60 km                      09:58
GY3      Alsómocsolád – Mecsekpölöske / 1         14.10 km                      11:10
GY4      Zobákpuszta – Pécsvárad / 1                  11.95 km                      11:41

Szerviz (Expo Center) – 30 perc                                                              11:39

GY5      Árpádtető – Orfű / 2                                  13.60 km                      13:52
GY6      Alsómocsolád – Mecsekpölöske / 2         14.10 km                      15:04
GY7      Zobákpuszta – Pécsvárad / 2                  11.95 km                      15:35

Szerviz (Expo Center) – 30 perc                                                              16:43

GY8      Árpádtető – Orfű / 3                              13.60 km                      17:46
GY9       Alsómocsolád – Mecsekpölöske / 3         14.10 km                      18:57
GY10    Zobákpuszta – Pécsvárad / 3                     11.95 km                      19:28

Céldobogó                                                                                               20:15

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *