Herczig Patrik a Mikulás Rallyn versenyez először a Peugeot 208 Rally4-gyel

A Barum Rallyn második lett az ERC Clio Trophy kupájában Herczig Patrik és Varga Kristóf, év végén pedig harmadik helyen végeztek a kupában. Az azóta eltelt időben már a jövő éven dolgozott a csapat, a hétvégi teszt után a felkészülés második állomása a Mikulás Rally lesz december 3-4-én.

„Szombaton teszteltünk először az új autóval. Nagyon jó volt! Jól éreztük magukat az első méterektől kezdve. Jól ültünk a kocsiban, jó volt vele menni már a gumimelegítés alatt is. A Rally5-ös Clio után az volt az érzésem, hogy megint egy valódi versenyautóban ülünk. Persze a Rally5 sem volt rossz autó, de ezen a kocsin már mindenütt látszik, hogy rallyversenyzésre építették” – mondta Herczig Patrik.

2022-ben a Renault Clio Rally5-tel versenyzett a Rally Európa-bajnokságon a Herczig-Varga duó,  de az előző szezonokban két Rally4-es autót is megismert Herczig Patrik. A Peugeot a Fordhoz képest is előrelépés.

A Rally4-es Clioval egyszer mentünk aszfalton, ezért azzal nem tudom összehasonlítani, mert most murván teszteltünk. A Fordhoz képest szerintem egy picit erősebb a motor, és nagyon jó összhangban van a futóművel. Murván fantasztikusan fordult a kocsi, és jól húzza a hátulját, egyes helyzetekben olyan, mintha nem is elsőkerekes autóval mennénk. A rosszabb részeken, a nagyobb gödrökön is szépen át tud menni, jól ki tudja mozogni még azokat a bukkanósabb, dobálósabb szakaszokat is, ahol egyébként lassítanék. Nagyon tetszett.”

A Barum Rally után versenyzői szemmel rengeteg idő telt el, Patrik is elismerte, hogy hiányzott már neki a versenyzés.

„Húú, nagyon kellett már! Rengeteg idő eltelt azóta, hiányzott is, hogy végre menjünk, és már számoltuk vissza a napokat, hogy mikor tudunk újra autóba ülni. Utólag azt mondom, hogy érdemes volt ennyit várni, mert amellett, hogy újra rallyztunk, még az autó is nagyon jó volt.”

A Mikulás Rally ugyan verseny, ahol egymással és a stopperrel is megküzdenek a párosok, a Herczig Autósport versenyzőinek mégis a tesztsorozat következő állomása lesz.

„Most a teszten az autót akartuk kipróbálni, megszerezni az első tapasztalatokat. A Mikulás Rallyn pedig már az lesz a cél, hogy versenykörülmények között is gyűjtsük a tapasztalatokat. Már év elején is azt gondoltam, hogy jó lenne újra menni a Mikuláson. Sokszor indultam már ezen a versenyen, tetszenek a pályák, szeretem a környéket és a hangulat is jó, így biztos vagyok benne, hogy jól is érezzük majd magunkat. Tét nélküli verseny lesz, emiatt is lazább a légkör, de a felkészülést és a munkát ugyanolyan komolyan vesszük majd, mert a jövő szempontjából ez a verseny is egy lépés. A 2023-as futamokra készülünk már ezen a hétvégén.”

A Humda Academy versenyzője és navigátora várja a szurkolókat is a Mikulás Rallyra, mert a Veszprém környéki pályák nekik is különleges csemegét jelentenek. A Herczig Autósport számára a Mikulás Rally lesz 2022 utolsó versenye, ezért a szervizparkban is szeretnék minél több szurkolónak megköszönni az egész éves támogatást.

A Mikulás Rally a december 3-i adminisztrációt és pályabejárást követően december 4-én, vasárnap, hat gyorsasági szakaszon zajlik. A mezőny reggel 8:33-kor kezd a Nagylőtéren, ezt a Gyártelep és a Kislőtér követi. Fél 11-től a félórás szerviz következik, majd 11:55-től újra teljesítik a reggeli három gyorsasági szakaszt. A célba 14 órakor érkeznek az első autók.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *