Remekül zártuk az évet a Mikulás Rallye-n

Hatodik helyen ért célba a Mikulás Rallye-n Herczig Patrik és Bán Viktor. A páros minden ŠKODA Fabia Rally2 evo-val megtett métert nagyon élvezett, a célban mosolyogva szálltak ki a versenyautóból.

A Mikulás Rallye-ra Herczig Norbert és Ferencz Ramón ŠKODA Fabia Rally2 evo-jára cserélte a Rally4-es autót Herczig Patrik. A hat gyorsasági szakaszból álló veszprémi versenyen hatodik helyen ért célba a duó, de az eredmény ez esetben másodlagos volt, a lényeg az volt, hogy az új autóval jó hangulatban zárja a szezont pilóta és navigátor, és ezzel megalapozzák a jövő évet. Sikerült!

Már a tesztet is nagyon élveztem. Apa beült mellém az első körre, utána pedig Viktorral mentünk. Természetesen már a teszt is nagyon nagy élmény volt. Óvatosan kezdtem, és az ötödik, hatodik körben éreztem a javulást. Elméletben már tudtam, hogy mit kell csinálni, hiszen többször ültem a jobb egyben, és most ezt kellett átültetni a gyakorlatba” – mondta az első kilométerekről Herczig Patrik.

A Mikulás Rallye hat gyorsasági szakasza 83 kilométernyi vegytiszta élményautózást jelentett a párosnak. Mindkét versenyző is fülig érő szájjal teljesítette a kilométereket, az esős-saras pályák sem zavarták őket.

Amikor egy-egy helyen úgy igazán kiadta, akkor hallottam Viktor hangján a lelkesedést. Ő pedig a verseny végén mondta, hogy amikor átnézett az arcomra mindig mosolyt látott a sisak alatt” – árulta el Patrik.

Bár örömautózásról szólt ez a november végi vasárnap, de vérbeli ralisként a szakmai értékelést sem hagyta ki Herczig Patrik.  

Az első körben volt egy kis köd, az zavart egy kicsit. Emiatt a féktávokat nagyon elspóroltam, sőt a következő szakaszokon is így volt. Talán az utolsó gyorsasági volt az, ahol már rövidebbeket fékeztem, de ott a gumik állapota miatt nem volt az igazi. Reggel feltettünk négy új gumit, és azzal teljesítettük a versenyt, a végére már nem sok maradt belőlük. Az első körben a Kislőtéren veszítettünk még sok időt, amikor utolértünk két autót. Összeségében sikerült folyamatosan gyorsulnunk is, ebben az is közrejátszott, hogy kicsit állítottunk az autón, és a persze mi is egyre jobban hozzászoktunk a ŠKODA Fabia Rally2 evo-hoz. A legnagyobb élmény az volt, hogy hátulról is érkezett az erő, ehhez igazán könnyű hozzászokni” – összegzett Herczig Patrik.

A Mikulás Rallye-val változatos és tanulságos évet zárt a csapat. A télen a 2022-es felkészülésre koncentrál majd a két versenyző, de az biztos, hogy ezekkel az élményekkel a hátuk mögött motivációból sem lesz hiány.

A 25. Mikulás Rallye végeredménye

1. Klausz Kristóf, Csányi Botond – ŠKODA Fabia Rally2 evo

2. Balogh János , Holczer Dániel – ŠKODA Fabia Rally2 evo +1p 09.7 mp

3. Csomós Miklós, Nagy Attila – ŠKODA Fabia R5 +1p 14.1 mp

4. Ollé Sasa, Czakó Janek – ŠKODA Fabia R5 +2p 17.3 mp

5. Tóth Tibor, Szabó József – ŠKODA Fabia R5 +2p 18.9 mp

6. Herczig Patrik, Bán Viktor – ŠKODA Fabia Rally2 evo + 2p 52.5 mp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *