Vissza a rajtvonalhoz

A Nyíregyháza Ralin elért futamgyőzelem után a bajnokság RC4 géposztályának harmadik helyén áll Herczig Patrik és Bán Viktor, most mégis egy olyan verseny következik, ami újdonság lesz számukra, mert a pilóta még sosem indult murvás ralin.

A Mikulás Ralit december 6-án rendezik a klasszikus Veszprém környéki murvás pályákon. A hét gyorsasági szakasz össztávja 104.9 kilométer, az etap 180.9 kilométer lesz. Bár a páros első közös murvás versenye lesz a Mikulás Rali, mégsem teljesen ismeretlen körülmények között áll rajthoz a Herczig Autósport kettőse.

„Viktor már többször indult ezen a versenyen, és persze murván is komoly rutinja van. Nekem a ralikrosszos múltam segíthet, onnan sok mindent tudok hasznosítani. Természetesen most is teszttel készülünk, amit már nagyon várok, mert szeretem a laza talajú pályákat. Úgy érzem nem lesz nagy nehézség menni rajtuk, de azt is pontosan látom, rengeteg tanulnivalóm van még. Más lesz az autó futóműve, mint amivel eddig versenyeztünk és még sosem mentem murva gumikkal sem, tehát most is a tapasztalatszerzés az első számú cél” – mondta Herczig Patrik.

A felkészülés során a már bevált receptet alkalmazzák a versenyzők. A belső a kamerás felvételek elemzése mellett a fizikai tréningeket sem hanyagolják el. Szerencsére a jelenlegi szabályozás megengedi a speciális edzések látogatását, ezeken a biztonsági intézkedések maximális betartása mellett, fokozott elővigyázatossággal készülnek a futamra.

„Nagyon várom már a lőtéri gyorsaságikat, nézőként már sokszor voltam ott, amikor apa a hazai bajnokságban indult. Biztos vagyok benne, hogy nagy élmény lesz ott versenyezni a Fiestával” – mondta Herczig Patrik, és arra is kitért, hogy a legutóbbi győzelem után változtak az elvárások. „Természetesen nagyon örültünk a Rally Hungaryn elért eredménynek, de ezt inkább visszaigazolásnak tekintjük, hogy jó úton járunk. Most sem az eredmény lesz a fókuszban, hanem az eddigi versenyekhez hasonlóan akkor leszek elégedett, ha gyorsaságiról gyorsaságira látom és érzem a fejlődést.”

A Mikulás Rali előtti pénteken a csapat tesztel, majd szombaton a pályabejárással folytatódik a program. Vasárnap a kislőtéri gyorsasági háromszor, a várpalotai és a nagylőtéri kétszer szerepel az itinerben. Sajnos a jelenlegi szabályozás értelmében a rendezvény zárt kapus, így a Herczig Autósport kéri a szurkolókat, hogy otthonról, az online felületeken és a közösségi médián keresztül kövessék a versenyt. A csapatot érintő információkat a Mikulás Rali alatt is a facebook oldalunkon, valamint a http://www.herczigautosport.hu/ weboldalon találhat minden érdeklődő.

A Taxi4 – Mikulás Rallye programja:
2020.12.6. vasárnap:
GY1      Várpalota  /1                                        11.00 km                      08:00
GY2      Kislőtér /1                                             18.30 km                      08:46
Szerviz (1) – 30 perc                                                                                09:21
GY3      Nagylőtér /1                                         14.00 km                      10:42
GY4      Várpalota  /2                                        11.00 km                      11:25
GY5      Kislőtér /2                                             18.30 km                      12:11
Szerviz (2) – 30 perc                                                                                12:46
GY6      Nagylőtér /2                                         14.00 km                      14:07
GY7      Kislőtér /3                                             18.30 km                      14:49
Céldobogó                                                                                            15:24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *