Az első helyet célozza meg Kaucson Herczig Patrik!

A Ralikrossz Ob utolsó előtti versenyhétvégéjén a futamgyőzelem lesz a cél Herczig Patrik számára. A Herczig Autósport pilótája újoncként kezdte a szezont az STC-1600-as kategóriában, de a jó eredményeknek köszönhetően két versennyel a szezon vége előtt a bajnoki cím is elérhetővé vált. Alapozni az ezen a pályán tavasszal elért második helyre lehet, az akkori tapasztalatokra építve a fuglaui győzelem is megismételhető.

„Tavasszal második lettem, de már a verseny végén tudtam, hogy hol lehet még fejlődni” – mondta Herczig Patrik. „Az elmúlt napokban többször is megnéztem a belső felvételeket, átnéztük az akkori beállításokat és azt is, hogy milyen változtatásokra miképp reagált az autó, így most már tudom, hogy melyik az a három pont, ahol tudok még javítani a köridőn. Az egyik a hátsó féktáv, a joker előtt, ott májusban a döntőben veszítettem néhány tizedet, akkor lehet, hogy azon múlt a győzelem.”

A gyakorlásra ismét a szabadedzések nyújtanak majd lehetőséget, a kétszer négy kör alatt kell megtalálni a legjobb beállításokat. A kakucsi pálya azért is nehéz, mert szinte nincs rajta előzési pont, ezért a jó köridő mellett a megfelelően időzített joker is döntő lehet.

„A stratégia mellett a jó rajtok, és az első két kanyar lesz kulcsfontosságú, mert előzni gyakorlatilag nem lehet a kakucsi pályán. A rajtokra egész évben reakciófejlesztő gyakorlatokkal készültem, és egyre jobban sikerülnek, remélem, most is rendben lesznek. Az elődöntő és a döntő mellett az előfutamokra is maximálisan kell koncentrálnom, mert itt is sok pontot lehet gyűjteni, és ha le akarom dolgozni a 17 pontos különbséget, akkor Kakucson és a szezonzáró máriapócsi versenyen minden pontra szükségem lesz. Az évet ugyan úgy kezdtük, hogy tanulóévnek szántuk, de most, hogy a bajnoki cím is elérhető, új lendületet kaptam én is, és a csapat is” – mondta Patrik.

A kakucsi verseny szombati napján 9:00-kor és 10:30-kor kezdődnek a szabadedzések, majd délután 13:00-tól és 15 órától az első két előfutamot rendezik. Vasárnap a reggel 9 órakor kezdődő bemelegítést 10:30-kor követi a harmadik előfutam. Az elődöntők és a döntők egyaránt 6 körösek lesznek, 13:30-kor az elődöntők, majd 14:30-kor a döntők szerepelnek a programban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *