Kakucson is győzött Herczig Patrik

Nyerni ment Kakucsra Herczig Patrik és győztesen is tért haza a Ralikrossz Ob hetedik versenyéről a Herczig Autósport versenyzője. A hivatalos eredménylista szerint Patrik újra száz százalékos teljesítménnyel szerezte meg az elérhető 24 pontot, de ebben közrejátszott az is, hogy a legnagyobb riválisok baleset és kizárás miatt nem tudták befejezni a versenyt.

Az év második kakucsi fordulója száraz pályás edzésekkel kezdődött, de a tétre menő első előfutamon már esőben váltottak zöldre a lámpák.

„A szabadedzések jól sikerültek, tovább tudtunk lépni a beállítások terén, és megvolt a tempóm a nyolc kör után. Az első előfutamon már a rajt előtt álltunk, amikor az utolsó pillanatban leszakadt az ég, de annyira, hogy kértük, hogy kereket cserélhessünk a futam előtt. Visszagurultunk a sátorhoz, ki sem szálltam az autóból, amig lecserélték a kerekeket, és gyorsan átállították a Skodát az alap esős beállításokra” – mondta Herczig Patrik, majd az új kategóriájában először vizes pályán pontokért zajló futamának eseményeivel folytatta. „A rajtnál nem tudtam mire számítsak, próbáltam a saját elképzeléseimnek megfelelően rajtolni, de persze ez nem jött be, így másodikként fordultam az első kanyarban Varga Mátyás mögött. Az első kör végén mindketten lecsúsztunk az ívről, hátulról megelőztek minket, de én is előrébb tudtam lépni, és végül másodikként futottam be. Ahhoz képest, hogy ez volt az első igazi vizes futamom az STC-1600-as Skodával, nem voltam elégedetlen sem a tempóval, sem az eredménnyel.”

A második előfutamon a két bajnoki rivális összeütközött, és a bajnokságot vezető Kistuki autója szinte totálkárosra tört, majd egy újabb piros zászló után a harmadik rajt következett. Egy jó rajt, egy okos stratégiai húzás és a hibátlan vezetés fölényes győzelmet hozott ebben a futamban.

„Apa megint pontosan tudta, hogy mit kell csinálni. Míg a többiek a felszáradó pályán száraz beállításokkal és gumikkal mentek, addig én vizes gumikkal indultam, mert a pálya gyors részein még volt bőven víz. Jó döntés volt, így sokkal gyorsabb voltam a többieknél” – összegzett a pilóta.

A vasárnapi harmadik előfutamban az ellenfelek jobban rajtoltak, de egy pillanatnyi megingás elég volt ahhoz, hogy Patrik lecsapjon az adandó lehetőségre, az élre álljon, és megnyerje a futamot. Egy második hely és két győzelem után az indulók létszáma miatt elődöntőt nem rendeztek, hanem a döntő következett, amire komolyan készült a csapat, ám az utolsó pillanatban megváltozott a felállás.

„Úgy készültem, hogy egy nagyon jó rajtra lesz szükségem a győzelemhez, de a futam előtt pár perccel szólt az egyik barátom a lelátóról, hogy csak ketten megyünk a döntőben. Akkor tudtam meg, hogy két versenyzőt kizártak, és valóban csak ketten leszünk a döntőben. A rajtrácsra ennek ellenére úgy álltam fel, hogy nem fogok lassan menni, ennyivel tartozom a közönségnek is, és a csapatnak is. Így is történt, jó köröket futottam, és megnyertem a döntőt is” – mondta Herczig Patrik.

A kizárások azt is jelentették, hogy az első előfutam eredménye is megváltozott, így az a futamot is Patrik nyerte, ezzel mind a négy futamon ő kapta a maximális pontszámot, és 24 ponttal fejezte be a kakucsi versenyhétvégét. A bajnokságban így az utolsó máriapócsi fordulóra maradt a döntés, szeptember utolsó hétvégéjén a bajnoki címért csatázik majd a Rabócsiringen Herczig Patrik.

A Ralikrossz Ob hetedik versenyének végeredménye:

1. Herczig Patrik             Skoda Fabia       3:35.624
2. Zám Ferenc                 Suzuki Swift       3:52.413
3. Kistuki                          Skoda Fabia       -6 kör

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *