Herczig Autósport: Ott leszünk Zalaegerszegen

Augusztus 8-án a ZEG Rally Show-n indul Herczig Patrik és Bán Viktor. A Herczig Autósport versenyzői már a Mór-Vértes Rallyra készülnek az eseményen, de természetesen a közönséget is igyekeznek majd kiszolgálni.

A nevezési listán láttam, hogy rajtunk kívül csak egy Rally4-es autó lesz a mezőnyben, Fiestával pedig csak mi indulunk, ezért van némi felelősségünk is, hogy ezt a kategóriát méltóképpen megmutassuk a nézőknek” – kezdte Herczig Patrik. „A tréfát félretéve, valóban szeretnénk megmutatni, hogy miért ennyire népszerű a mi kategóriánk. Alaposan átgondolt, jól kezelhető versenyautók ezek, amelyekkel lehet látványosan is autózni. Mi megpróbáljuk majd megtalálni az arany középutat. Természetesen szeretnénk szórakoztatni is a nézőket, hiszen ez egy rally show, ugyanakkor kihasználjuk a lehetőséget arra, hogy újabb aszfaltos kilométereket tegyünk meg az autóval, és készüljünk a Mór-Vértes Rallyra”

A ZEG Rally Show programjában nyolc gyorsasági szakasz szerepel, Zalaegerszeg belvárosában két alkalommal, a ZalaZONE-ban levő két gyorsaságin pedig 3-3 alkalommal megy végig a mezőny. A pályák mindenki számára ismeretlenek, hiszen a városban az elmúlt két évtizedben nem volt első osztályú raliverseny.

Örülök annak, hogy új pályákon mehetünk. Egyrészt az itinerfelírást is tudjuk gyakorolni, másrészt mindig nagy élmény, ha ismeretlen terepen versenyzünk. A városi gyorsasági biztosan nagy élmény lesz, ezeken az autóban is érezhető, hogy ott vannak a szurkolók a pálya szélén. A ZalaZONE-ra pedig különösen kíváncsi vagyok, hallottam már a létesítményről, most pedig versenyautóval járhatjuk be” – mondta Herczig Patrik.

A 2020-as Rally Hungaryhoz hasonlóan újra együtt versenyez Herczig Patrik és édesapja Herczig Norbert. Tavaly novemberben mindkettőjüknek remekül sikerült a verseny, és most is örömautózásra készülnek.

A Rally Hungary örök emlék marad, apáék is a legjobb magyarok lettek, mi is a legjobb magyarként végeztünk a kategóriában. Két héttel ezelőtt Rómában is ott szurkoltam a pálya szélén, most pedig újra egy mezőnyben versenyezhetünk. Várom már a vasárnapot, és nagyon örülök annak is, hogy ilyen rendezvényt sikerült megszervezni itthon, azt hiszem, ezekre nagy szüksége van az autósportnak” – fejezte be Herczik Patrik.

A ZEG Rally Show programja:

2021.08.08. vasárnap                           

GY1      Zala Zone Smart City 1               5.95 km 9:25

GY2      Zala Zone Handling 1                 3.75 km 9:43

GY3      Zalaegerszeg City SSS 1              3.50 km 10:11

Szerviz 45p                                                                   10:51

GY4      Zala Zone Smart City 2               5.95 km 11:39

GY5      Zala Zone Handling 2                 3.75 km 11:57

GY6      Zalaegerszeg City SSS 2              3.50 km 12:25

Szerviz 30p                                                                   13:00

GY7      Zala Zone Smart City 3               5.95 km 13:43

GY8      Zala Zone Handling 3                 3.75 km 14:01

Céldobogó                                                                    14:20

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *