Ismeretlen pályán folytatja Herczig Patrik

Az ausztriai Fuglauban folytatódik a Rallycross Ob, ahol a Supertouringcars -1600-as kategóriában természetesen ott lesz Herczig Patrik is a Skoda Fabiával. A hazai bajnokság harmadik helyén álló versenyző, még sosem versenyzett ezen a pályán, a vonalvezetést is csak videófelvételekről ismeri.

„Ha jól tudom a magyar mezőnyből is csak kevesen versenyeztek itt. Az internetes videók alapján nagyon jónak tűnik a pálya. Tetszik, hogy van benne némi szintkülönbség is. Máriapócson és Kakucson nincs ilyen, így ez mindenképp izgalmasabbá teszi a futamokat. A talaj és a tempó is változatos, így élvezetes versenyre számítok” – elemezte a pályát elutazás előtt Herczig Patrik.

Az 1025 méter hosszú fuglaui versenypálya 60%-a murvás, 40%-a aszfaltos, és ezzel eltér az eddigi helyszínektől, ahol javarészt aszfalton zajlott a küzdelem. A szabadedzések kiemelten fontosak lesznek, mert a pénteki pályabejárás után a szombati kétszer négy körön kell majd megismerni a pályát.

„Szerintem ez elég lesz ahhoz, hogy magabiztosan indulhassak az előfutamokon. Attól még messze vagyok, hogy a gyalogos pályabejáráson már tudjam, hogy mi lesz a jó stratégia, de szerencsére gyorsan alkalmazkodok az új pályákhoz, így az összesen nyolc körös edzés alatt elegendő tapasztalatot tudok majd gyűjteni” – fogalmazott a Herczig Motorsport versenyzője, majd az ellenfelekre is kitért. „A hazai mezőnyből a megszokott indulók jönnek a bajnokság ötödik versenyére is, de most sok osztrák ellenféllel is meg kell vívnunk. Az eddigi zónafutamokon általában mi magyarok gyorsabbak voltunk a külföldi pilótáknál, de mivel ez osztrák bajnoki futam is, így ismeretlen pilóták is jönnek, és könnyen előfordulhat, hogy megszorongatnak minket. Ezúttal nekik lesz hazai a terep, de remélem, hogy a mi bajnoki küzdelmünket ez nem befolyásolja majd.”

A Skoda Fabia harcra kész, a technikai felkészítés megtörtént, és az első négy versenyen megfogyatkozott karosszériaelemek helyére is megérkezett a pótlás. A pilóta is felkészült a folytatásra, a megszokott edzések mellett rali szurkolóként pörgette fel magát a hétvégére.

„A koncentrációt és a reakcióidőt fejlesztő edzéseket nyáron is teljes erőbedobással végeztem. A múlt hétvégén pedig Rómában szurkoltam édesapámnak az ERC futamon. A másfél hónapos szünet után ez remek ráhangolódás volt, izgalmas csatákat láttam, és alig várom már, hogy én is autóba ülhessek” – mondta a pilóta.

A fugalui versenyhétvégén szombaton 10 órakor kezdődnek a szabadedzések, majd 13:30-tól az előfutamokkal folytatódik a program. Vasárnap már reggel nyolckor kezd az STC kategória a második előfutammal, amit 9:30-tól már a harmadik előfutam követ. Az öt körös elődöntők 13:15-kor kezdődnek, majd rögtön az elődöntők után a döntőkkel és a díjkiosztóval zárul a versenyhétvége.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *