Újra Ausztriában versenyez Herczig Patrik

Fuglau után Greinbachban folytatódik a hazai Rallycross bajnokság. A hatodik versenyhétvégén már futamgyőztesként lesz ott Herczig Patrik a Supertouringcars -1600-as kategóriában, hiszen az előző futamon Fuglauban hibátlan teljesítménnyel nyerte a verseny. A közös pont a két hétvégén nem csak az, hogy osztrák pályán rendezik a futamot, hanem az is, hogy a Herczig Autósport pilótája ezt a pályát sem ismeri.

Az elmúlt két évben mindig ez volt az a verseny, amit kihagytam, ezért teljesen új lesz a vonalvezetés. A többiek viszont jól ismerik a gerinbachi pályát, úgyhogy most nehezebb dolgom lesz. Viszont így a hatodik futamon már kezd komoly rutinom lenni abban, hogy a Skoda Fabiával a szabadedzéseken megtanuljam a pályát, és megtaláljam a legjobb beállításokat” – mondta az elutazás előtt Herczig Patrik.

A Szombathelytől mindössze 60 kilométerre található greinbachi rallycross pálya különlegessége, hogy a balos kanyarok dominálnak. A pálya hossza 951 méter, a joker kör 117 méter pluszt jelent. A felület 70%-a aszfalt, 30% murva. A beállításokban Patriknak most is szakértő segítsége lesz, édesapja, Herczig Norbert segít megtalálni a legjobb konfigurációt a Fabiához.

Nekem még mindig kevés a rutinom, így apa tanácsai nagyon hasznosak. A szabaedzéseken elmondom, hogy mit éreztem az autóban, ő pedig ezekhez hozzáteszi azt, amit a pálya szélén látott, és így állítjuk be a Fabiát. Legutóbb ez nagyon jól működött, még úgy is szinte tökéletes volt a kocsi, hogy Fuglauban a második szabaedzésen esett, ezért feleannyi időnk maradt megtalálni a legjobb beállításokat” – árulta el Patrik, aki most sem bánná, ha esőben kellene versenyezni. Hiába kevés a tapasztalata a vizes gumikkal, esőben már a kisebb kategóriában is jól ment neki, és szereti is a vizes pályákat. A cél továbbra is a tanulás lesz, ezt az évet arra szánta a csapat, és hiába zárkózott fel a bajnokságban a fiatal pilóta, a tízpontos távolság a listavezetőtől, és az egy hónappal ezelőtti győzelem nem jelent extra nyomást.

Most is ugyanúgy utazok a versenyre, mint az előző öt fordulóra. Szeretnék gyorsan menni, jót versenyezni, és folytatni a tapasztalatszerzést. A fuglaui siker több volt, mint amiről álmodtam év elején, tudom, hogy az ellenfeleimnek sokkal több rutinja van, ezért nem is akarok irreális célokat kitűzni” – mondta Herczig Patrik.

A greinbachi versenyen szombaton 10 órakor kezdődnek a szabadedzések, majd 14 órától az előfutamokkal folytatódik a program. Vasárnap már reggel nyolckor folytatódnak az előfutamok, 13 órakor rajtolnak az öt körös elődöntők, majd rögtön a döntőkkel és a díjkiosztóval folytatódik a versenyhétvége.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *