Újjáépített autóval a győzelem a cél!

A Ralikrossz Ob második fordulóján pályafutása eddigi legnagyobb balesetével ért véget Herczig Patrik versenye. A pilóta önhibáján kívül fejezte be a futamot a falban, és így a most következő kakucsi forduló előtt a műhelyben folytatódott a versenyfutás az idővel: újjá kellett építeni a Skoda Fabiát.

Örömmel mondhatom, hogy kész az autó” – kezdte a legfontosabbal Herczig Patrik. „Már a versenyen láttuk, hogy nagy a baj, de arra nem számítottunk, hogy csak a húzatópadon több mint két hetet tölt majd a Fabia. Alaposan megsérült a karosszéria, a küszöböket is teljesen újra kellett építeni, de érdekes módon a műanyag borítóelemek – a lökhárító kivételével – épségben megúszták, így legalább a dekorációval nem kellett foglalkozni. Az utolsó pillanatban érkeztek meg az új kerekek is, így ismét tökéletes autóval érkezünk a Kakucsringre.”

A bajnokság harmadik fordulója újra a tapasztalatszerzésről szól majd, mert a kakucsi pálya karaktere más, mint az első két forduló helyszínei. A murvás részen az ideális ívről már a szabaedzéseken eltűnik a murva, de ez még nehezebbé teszi a pilóták dolgát.

„Aki lecsúszik az ideális ívről az rengeteget veszít, és nehéz emiatt előzni is. Szinte pályaautósan kell menni, és itt lesz olyan ellenfelem, akinek az autója korábban pályaautó volt, így ő előnyben lesz. Ennek ellenére bizakodok, mert eddig jól mentem ezen a pályán. Előzni nehéz lesz, ezért fontos a jó rajt” – árulta el Patrik, aki a felkészülés során a szokásosnál is több reakcióidőt javító gyakorlatot végzett. A Skoda Fabia erősebb, gyorsabb, és komolyabb fékekkel rendelkezik, mint a régi Suzuki, így a szabaedzéseken meg kell találni az új íveket. „A pálya hátsó részén a bal kanyar és az első kettő tempós kanyar az, amire leginkább kíváncsi leszek, hogy milyen a Fabiával, de azt már most tudom, hogy ezen a pályán is nagy élmény lesz ezzel az autóval versenyezni” – ismertette a legérdekesebb részeket Herczig Patrik.

A Herczig Motorsport versenyzője két futam után negyedik a bajnokságban, de a hétvégén nem a tabellára figyel, hanem a kakucsi fordulón is a dobogó a célja, annak is legfelső foka. Ebben az is segíthet, hogy az idei évben először rádiós segítséget is kap a jokertaktikához. „Sajnos édesapám csak szombaton lesz ott velem, mert utána utazik az ERC következő versenyére. Megkértem Zsíros Marci barátomat, hogy segítsen nekem a hétvégén, így spotterként ő figyel majd a toronyban. Tavaly már dolgoztunk együtt, és jól ment a közös munka. Kakucson a jó rajt mellett az okos jokertaktika lehet a kulcs, ezért ez nagy segítség lehet a sikerhez.”

A bajnokság harmadik fordulóján a szombati napon a két szabaedzés után két előfutam vár a versenyzőkre, majd vasárnap a bemelegítés után a harmadik előfutamot teljesítik. Az elődöntők 13:30-kor, a döntők 15:00-kor kezdődnek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *