Herczig Autósport: Jól ismert pályákon folytatjuk a Vértesben

A hazai bajnokságban ebben az évben ötödik alkalommal áll rajthoz a Herczig Autósport párosa. Herczig Patrik és Bán Viktor a hétvégén a Vértes Rallyn indul, ott, ahol tavaly a kategória harmadik helyét szerezték meg.

Az egy évvel ezelőtti siker ellenére komolyan vette a felkészülést Herczig Patrik és Bán Viktor, két tesztversennyel és egy teszttel készültek a Vértes Rallyra.

„Augusztus elején a ZEG Rally Show nem volt klasszikus raliverseny, de mi ott is próbáltunk gyorsak lenni és minél jobb beállításokat találni. Elégedetten jöttünk haza, mert hasznos munkát végeztünk, és a közönség is fantasztikus volt. Egy héttel később az Oroszlány Rallyn már azokon a pályákon versenyezhettünk, amelyek ezen a hétvégén is várnak majd ránk. Itt folyamatosan gyorsultunk, a beállításokat is sikerült jól megtalálni. Voltak olyan szakaszok, ahol már feszített tempóban jöttünk végig, és elégedett voltam a végén. Illetve a Vértes Rally előtti napokban még a Mecsekben is teszteltünk együtt apáékkal, ami szintén nagyon jól sikerült. Úgy érzem készen állunk” – mondta a felkészülésről Herczig Patrik.

A navigátor Bán Viktor még ennél is alaposabb volt, egy nemzetközi versenyt is beiktatott a programba. A Herczig Autósport színeiben Magoss Péterrel együtt egy Alfa Romeo 1750 GTAm versenyautóval indultak a 25. Rally Alpi Orientali Historic versenyen, ahol géposztályuk harmadik helyén értek célba.

A Vértes Rallyn 11 gyorsasági szakaszon 130.8 kilométert kell megtennie a párosnak. A szombati napon az Oroszlány szakaszt teljesítik háromszor egymás után, majd vasárnap három gyorsasági szerepel a programban háromszor illetve kétszer ismételve.

A szombat pályát ismerjük tavalyról, a vasárnapiak közül kettőt pedig az oroszlányi versenyről. A Guttamási gyorsasági nekem teljesen új lesz, de azt gondolom, hogy a pályabejáráson jól fel tudjuk majd dolgozni” – mondta Patrik.

Az RC4-es kategória szokás szerint nagyon népes lesz, a szinte egyforma autókkal újra nagy verseny várható a 13 nevező között.

Őszintén örülök, hogy ennyire erős és színvonalas a mezőny. Sok a gyors pilóta, és ez szerintem mindannyiunkat inspirál. Ebben a közegben lehet tanulni, fejlődni, és még egy részsikernek is komoly értéke van. A kérdőjelet most is az időjárás jelenti. Nincs bajom az esővel, de most már jó lenne egy száraz versenyt is futni a bajnokságban” – nyilatkozta Herczig Patrik.

A kiszámítható körülmények azért is fontosak lennének, mert a csapat állandó háttérembere, Herczig Norbert nem lesz ott a versenyen. A SKODA Rally Team Hungaria párosa a Barum Rallyn versenyez ezen a hétvégén, így a gumiválasztást és a beállításokat is Patriknak kell majd eldöntenie.

Eredmények tekintetében az elvárás a Vértes Rallyn is a megszokott lesz: a verseny végén akkor lesz elégedett pilóta és navigátor, ha jó időeredményekkel, jó érzésekkel, és újabb hasznos tapasztalatokkal tudnak felállni a céldobogóra vasárnap délután.

A Vértes Rally programja:

2021.08.28. szombat:

GY1      Oroszlány/1                                          17.30 km                      14:49
GY2      Oroszlány/2                                          17.30 km                      16:25
Szerviz – 35 perc                                                                                   17:52

GY3      Oroszlány/3                                          17.30 km                      19:10


2021.08.29. vasárnap:

GY4      Pusztavám/1                                         7.60 km                        09:00

GY5      Kőhányás/1                                          12.90 km                      09:29

GY6      Guttamási/1                                         15.40 km                      10:21

Szerviz – 35 perc                                                                                   11:28

GY7      Pusztavám/2                                         7.60 km                        12:17

GY8      Kőhányás/2                                          12.90 km                      12:45

GY9      Guttamási/2                                         15.40 km                      13:36

Szerviz – 35 perc                                                                                   14:32

GY10    Pusztavám/3                                         7.60 km                        15:21

GY11    Kőhányás/3                                          12.90 km                      15:49

Céldobogó (Mór)                                                                                      16:13

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *